Monday, June 4, 2007

ΑΣΤΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ




Performance-happening :

Προσκαλούμε 60 performers
Για μια ΑΣΤΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ

Παρέμβαση που θα συμβεί στην πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ώρα 20:30.
Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε μια παραστατική εμπειρία-performance με βασικό ερώτημα την εμπλοκή του σώματος μέσα στην πόλη και την ομαδική διάδραση.
Αρκεί να είστε στο ραντεβού της 2/7, 20:30 με ελαφριά ρούχα και παπούτσια που να επιτρέπουν την κίνηση του σώματος, υπολογίζοντας 2 ώρες (1 ώρα πρόβα, 1 ώρα παράσταση).


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ :

Η Αστική Ραψωδία είναι το επόμενο project που θα παρουσιάσουν τα Choroergotaxia.
Η Αστική Ραψωδία είναι μια αστική performance-παρέμβαση μεγάλου εύρους που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 60 performers και θα παρουσιαστεί μία φορά στην πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, στις 2 Ιουλίου 2007, 20:30.
Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα διττό επίπεδο παράστασης : μία « δημόσια χορογραφία » για 60 ερασιτέχνες που θα ενταχθούν εκείνο το βράδυ και οι οποίοι θα χωριστούν σε 7 ομάδες που θα διευθύνουν 7 άτομα. Αυτή η « δημόσια χορογραφία » θα σχεδιαστεί στην κλίμακα της πλατείας ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές της ιδιαιτερότητες και θα χρειαστεί παραπάνω από 40 λεπτά προετοιμασίας. Μια σειρά από απλές δράσεις όπως τρέξιμο, άλματα, κάθισμα στο έδαφος, παλαμάκια, περιστροφή θα προταθούν σε κάθε ομάδα. Το ενδιαφέρον αυτής της « δημόσιας χορογραφίας » είναι ο συντονισμός των 7 ομάδων, και η προσαρμογή των πράξεων και των μετακινήσεών τους στον χώρο και τον χρόνο.
Παράλληλα, θα υπάρχει μια « προσωπική χορογραφία » κατανεμημένη σε στιγμιότυπα : σόλο, ντουέτα, τριάδες, performance ενός ζωγράφου, μουσικών σολίστ κτλ.
Αυτό το δεύτερο επίπεδο παράστασης συγκεντρώνει μια ομάδα από μοναδικές προσωπικότητες που συνδυάζουν ταλέντα επαγγελματικά και άλλα σε εξέλιξη.
Η Αστική Ραψωδία είναι ένα project που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας και σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα nku22.

No comments: